Bevonóanyagok

Modelljeink bő típusválasztéka, a bevonóanyagok választható több, mint 100 színe és az egyedi dísztűzés biztosítja az Ön andante bútorának testre szabhatóságát és egyediségét.

Bevonóanyag választásához nem elégséges fényképek nézegetése: ezt érezni, tapintani kell. Látogasson el a Lutz áruházak valamelyikébe, és tapasztalja meg élőben bevonóanyagaink minőségét!

Egyes ülőbútoroknál lehetőség van dísztűzéses vagy kontraszttűzéses varrás igénylésére. Ezek egyedisége miatt azonban személyes egyeztetés szükséges, ezért kérjük, az opciókról tájékozódjon a Lutz áruházakban!

Természetes bőrök

Standard bőrök

A Standard bútorbőrjeink cserzett állati bőrből készült természetes termékek. Minden darabja egyedi, mert a természetben nincs két egyforma bőr. Az összeválogatás során emiatt enyhe színeltérés, illetve a fényesség csekély eltérése előfordulhat. A bőrök minőségét a gyártónál végzett rendszeres ellenőrzéseink és független intézetek vizsgálatai is garantálják.

LongLife bőrök

Az eredeti LongLife bőr lenyűgöző bőrbevonat, amely valódi természetességével hat az érzékekre. Élmény a tapintása és az illata. Jólesik puhán belefészkelődni, mégis masszív. Ápolása egyszerű, anyaga tartós, csaknem elnyűhetetlen. A LongLife bőr örökre szép marad az egyedülálló Anti-Aging-Systemnek köszönhetően, ami nem más, mint egy speciálisan kifejlesztett, öregedést gátló rendszer. A LongLife bőrre nyújtott garancia öt évre szól.

A LongLife termékek és szolgáltatások kizárólagos magyarországi forgalmazója az andante kollekció gyártója, a Kanizsa Trend Kft. A cég a LongLife bőröket az andante modellek kárpitozásához használja fel, melyet a Lutz áruházak értékesítenek a vásárlóinknak.

Bemutató film bőr bevonós kanapé tisztításáról

Softclean bevonóanyagok

Angol nyelvű bemutató videó:

Német nyelvű bemutató videó:

Szövetek

Standard szövetek

A Standard szöveteink mind jó minőségű alapanyagból (selyemből, műszálból, gyapjúból) készülnek. Az egyszerűtől a mintásig, a moderntől a rusztikusig mind megtalálható kínálati palettánkon.

novalife szövetek

novalife az első szövet, amely szerkezetéből fakadóan a bőrhöz hasonlít, tapintása puha, nagy értékű anyagra emlékeztet, a felülete pedig olyan ellenálló, hogy a foltoknak esélye sincs vele szemben. A novalife szövetre nyújtott garancia öt évre szól.

A  novalife termékek és szolgáltatások kizárólagos magyarországi forgalmazója az andante kollekció gyártója, a Kanizsa Trend Kft. A cég a novalife szöveteket az andante modellek kárpitozásához használja fel, melyet a Lutz áruházak értékesítenek a vásárlóinknak.

Bemutató film szövetes kanapé tisztításáról

Hogyan tisztítsuk bútorszöveteinket?

Olyan tippeket, tanácsokat gyűjtöttünk össze, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy kedvenc kanapéd hosszú ideig megőrizhesse szép, eredeti állapotát.

A bútorszövetekre vonatkozó néhány alapszabály

  • Ne ülj új, még mosatlan ruhában kárpitozott bútorra, mert a bútorszövet elszíneződhet!
  • A durva anyagú ruhák, például a farmer, valamint a szegecsek, cipzárak, gombok kárt tehetnek a bútorszövetben.
  • Ne tisztítsd a kárpitot gőztisztítóval!
  • A tisztítószert ne vidd fel közvetlenül a bútorszövetre!
  • Csak óvatosan dörzsöld, mert megváltozhat a felszíne!
  • Az optikailag összetartozó felületeket egyszerre tisztítsd!
  • A foltokat a folt szélétől befelé haladva távolítsd el!
  • Nyomás, hő, izzadság és pára hatására előfordulhat, hogy az anyag felülete kisebb-nagyobb mértékben megváltozik. Ezek a „foltok” a fénytől függően leginkább a velúr és zsenília szöveteken szembetűnők. A felületi eltéréseket eltüntetheted, ha óvatosan, a száliránnyal ellentétes irányban átkeféled őket, vagy ha egy éjszakára nedves kendőt helyezel rájuk.
  • A bútort csak a teljes száradást követően (kb. 24 óra elteltével) használd!

Foltok tisztítása

Nem zsíros foltok: vér, tojás, széklet, vizelet
Nedvesíts be meleg, szappanos vízzel egy fehér, puha pamutrongyot, és töröld át a szövetet vele szálirányban! Ne használj forró vizet, mert a fehérje kicsapódhat!

Szeszes italok, sör, kóla, gyümölcslé, limonádé, tea, kávé, bogyós termések, bor, leves, filctoll, golyóstoll, parfüm, hányás
Nedvesíts be langyos, szappanos vízzel egy fehér, puha pamutrongyot, majd itasd fel a foltot óvatosan. Ha a folt nem tűnik el, a száradás után a megfelelő kárpittisztító szerrel is áttisztíthatod.

Erősen zsíros foltok, úgymint zsír, tej, szósz, rúzs, cipőkrém, lakk
Az ilyen foltokat a szakáruházakban kapható tisztítószerrel kezeld!

Rozsda, megszáradt vér
Puha, fehér rongyot nedvesíts be citromsav oldattal (1 dl vízbe 1 evőkanálnyi citromsavat tegyél), majd nyomkodva töröld át a foltot!

Gyertyaviasz
Próbáld a viaszt lehetőség szerint széttördelni és óvatosan eltávolítani. Ezt követően a megfelelő kárpittisztító szerrel többször tisztítsd át a kárpitot!